Varşova İşletme Üniversitesi (WWSB)

  • Anasayfa
  • Varşova İşletme Üniversitesi (WWSB)

Warsaw University of Business ( WWSB)

 

Varşova İşletme Üniversitesi (WWSB) 2001 yılında kurulmuştur. Üniversite hem Lehçe hem İngilizce eğitim vermektedir. 

Yönetim çalışmaları, öğrencileri kendi şirketlerini yönetmeye, çalışan ekiplerine liderlik etmeye ve yerli ve uluslararası şirketlerde yönetim rolleri üstlenmeye hazırlar.

Eğitim programı, yaratıcı ve analitik düşünme yeteneğine sahip, proje geliştirme ve iş planlama becerilerine sahip iyi yöneticilerin yetiştirilmesine, pazarlama plan ve stratejilerinin geliştirilmesine ve uygulanmasına olanak sağlar.

Çalışma programında önemli bir rol, dersler ve atölye çalışmaları şeklinde pratik eğitim tarafından oynanır. Öğrencilerin, çoğu durumda gerçek problem durumlarını, strateji oyunlarını, simülasyon oyunlarını açıklayan vaka analizi yoluyla stratejik kavram ve modelleri pratik olarak uygulamalarına olanak tanır.

 

Varşova İşletme Üniversitesi (WWSB)  Bölümleri ve Ücretlendirmeleri;

LİSANS BÖLÜMLERİİngilizce
Business Management ( Şirket Yönetimi )1.Yıl: 3500 Euro Toplam: 3 Yıl
Hotel and Tourism Management ( Otel ve Turizm İşletmeciliği)1.Yıl: 3500 Euro Toplam: 3 Yıl
IT management1.Yıl: 3500 Euro Toplam: 3 Yıl
Logistics management ( Lojistik Yönetimi )1.Yıl: 3500 Euro Toplam: 3
Yıl
YÜLKSEK LİSANS BÖLÜMLERİİngilizce
Business Management1.Yıl: 3500 Euro Toplam: 2 Yıl
MBA Management1.Yıl: 4500 Euro Toplam: 2 Yıl
 
  • Varşova Ekonomi Üniversitesi, Polonya’nın başkenti Varşova’da bulunmaktadır. Şehirde öğrencilerin barınabilecekleri birçok seçenek bulunmaktadır.

    Öğrencilerin konaklama seçenekleri arasında yurtlar, apartman daireleri, stüdyo daireler ve ev paylaşımı gibi seçenekler bulunmaktadır. Üniversitenin kampüsünde de yurtlar bulunmaktadır. Ancak, yurtların kontenjanları sınırlıdır ve öğrencilerin erken başvuruda bulunmaları önerilir.

    Apartman daireleri, öğrenciler için popüler bir seçenek olabilir. Bu daireler, genellikle öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlenmiştir ve genellikle yurtlardan daha özgür bir yaşam tarzı sunarlar.

    Stüdyo daireler, tek başına yaşamayı tercih eden öğrenciler için ideal bir seçenek olabilir. Bu daireler, genellikle küçük ama fonksiyonel ve rahat bir yaşam alanı sunarlar.

    Ev paylaşımı, bir grup öğrenci için uygun bir seçenek olabilir. Bu seçenek, bir evi paylaşan öğrenciler arasında kira ve diğer masrafların paylaşılması anlamına gelir.

QS WORLD UNİVERSİTY RANKİNGS : 87

THE WORLD UNİVERSİTY RANKİNGS : 


  ACADEMIC RANKING OF WORLD UNİ :

YÖK Denklik Yönetmeliği

YÖK’ten duyurulan 29 Mart 2024  tarihli yeni kararlar neticesinde; eğer yurtdışında eğitim almak istiyorsanız ve aldığınız eğitimin karşılığında Türkiye’ye geldiğinizde denklik işlemlerine başlamak istiyorsanız, aşağıda bulunan yönetmeliklere dikkat etmeniz gerekmektedir.
“Sıralamalarda ilk 400’de olan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek, ilk 1000’de  olanlardan mezun olanlara YKS’ye girme şartı olmayacak”

 

Yükseköğretim Kurulu, yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin 15.03.2024 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin uygulamasında ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esasları belirleyerek yayınlandı. Belirlenen usul ve esaslara göre;

“Sıralamalarda ilk 400’de yer alan üniversilerden mezunlara doğrudan denklik, YKS’ye girme zorunluluğu yok”

 

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen üç uluslarası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk proğramları dahil olmak üzere bütün proğramlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecekler.
Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk 1000’de yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak.


İlk 1000’de olan üniversitelerin, tıp,diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanlar denklik için müracaat edecek ve başvurları daha önce olduğu gibi transkriptlerine göre bireysel olarak incelenerek karar verilecek.

İlk 1000’de yer almayan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanların YKS’ye girme ve başarı zorunluluğu yerine getirme zorunluluğu var.

İlk 1000’de yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programların YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkripleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacaktır.

İlk 1000’de olmayan üniversteler için başarı sıralaması aranan programların ve asgari başarı sıralamaları şöyle;
✓ Tıp ( Sayısal) – 50 bin
✓ Diş Hekimliği (Sayısal) – 80 bin
✓ Eczacılık (Sayısal) – 100 bin
✓ Hukuk (Eşit Ağırlık) – 125 bin

Polonya Üniversite Eğitimi Gerekli Evraklar;

Polonya içerisinde yeterli bir dil bilgisi seviyesine sahipseniz hazırlık eğitimi almadan lisans,yüksek lisans ve doktora bölümlerine direk kayıt yapabilirsiniz.

Polonya’daki Üniversiteler ve Hazırlık Eğitimleri için Hazırlanılması Gereken Evraklar;

Pasaport ( Min 2 Yıl )
Lise Diploması (Apostil Mühürlü)
Lise Not Dökümü ( Apostil Mühürlü)

Polonya’daki Üniversiteler ve Lisans ve Yüksek Lisans için Hazırlanılması Gereken Evraklar; 
✓  Pasaport (Min 2 yıllık)
  Lise Diploması ( Noter Onaylı İngilizce Çevirisi & Apostil Mühürlü)
✓  Lise Not Dökümü ( Noter Onaylı İngilizce Çevirisi & Apostil Mühürü)

Hazırlık ATLAMA ! ! ! 
Polonya İçerisinde İngilice dil bilginiz ile direk lisans veya yüksek lisans eğitimlerin programlarına katılabilirsiniz. Polonya İçerisindeki bazı üniversiteler kendileri mülakat yaparak direk lisans veya yüksek lisans eğitimine başlamanıza izin vermektedirler. Fakat Bazı Polonya üniversiteleri uluslararası geçerliliği olan TOEFL, TOEIC, IELTS, FCE, ESOL, IESOL, SET, EBC, EOS, LCCI, CAE, CPE, BEC, CEIBT, CELS, ELP gibi sınavlardan aldığınız sertifikaları kabul etmektedir. Bu sınavlardan en az B2 İngilizce seviyesinde bir puanınız varsa; sertifikanız ile birlikte üniversiteye başvuru yaptığınızda direkt olarak bölüme başlayabilirsiniz.

İngilizce B2 seviyesinin bazı sınavlardaki karşılığı şu şekildedir;

IELTS = 5.5  / TOEIC = 700 / TOELF = IBT 80

Bize Ulaşın
Size Özel Üniversiteler İle Uzman Danışman Ekibimiz Size En Kısa Sürede Geri Dönüş Yapacaktır.
Bize Ulaşın
Size Özel Üniversiteler İle Uzman Danışman Ekibimiz Size En Kısa Sürede Geri Dönüş Yapacaktır.